Belépés

Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Hírlevél

E-mail:

Elérhetőségeink
Google térkép
Akciók

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /USER/reginagyogyszertar/reginagyogyszertar.hu/www/index.php on line 249
Facebook
Online látogatók

Homeopátia

A homeopátiáról röviden

Homeopátia

A homeopátiás gyógyszer alkalmazása azt jelenti, hogy a betegnek gyenge vagy végtelenül kicsi adagban adunk egy hatóanyagot, amely egy egészséges szervezetben a páciens tüneteivel megegyező tüneteket váltana ki. A homeopátiás gyógyszerek a beteg szervezet számára információt, ingereket jelentenek. A homeopátiát nevezik ingerterápiának, informatikai gyógyításnak, regulációs gyógymódnak is.

A homeopátiás gyógyszerek nem okoznak mellékhatásokat, ezért csecsemők, kismamák, illetve idősek is szedhetik dózismódosítás nélkül. A homeopátiás gyógyszerek alkalmazhatók akut és krónikus betegségek kezelésében is (a hagyományos gyógyszeres terápia mellett is) de a homeopátiás terápiás módszer nem helyettesítheti és nem nélkülözheti a betegség pontos diagnózisának felállítását! A megfelelő szer kiválasztása a tünetek és a diagnózis pontos ismeretében homeopátiás orvos vagy homeopata szakember feladata.

A homeopátiás szerek

A homeopátiás szereknek többféle kiszerelése létezik (golyócskákat tartalmazó tubus, szirup, tabletta, kenőcs, oldat, injekció, szemcsepp, orrspray). Lényeges különbség van viszont az egy komponensből készített (monopomponens) gyógyszerek és a több anyagból készültek (komplex szerek) között. Utóbbiakat a mellékelt tájékoztató alapján kell használni (ha orvosa másként nem rendeli).

A potenciák (a gyógyszer nevében szereplő szám jelzi a potencia fokot) feloszthatók a hatás erőssége szerint.

A leggyakrabban használt hígítások:

A homeopátiás szerek használatának szabályai

Homeopátia

Akut betegségek kezelésekor az általános gyógyszerszedési gyakoriság a tünetek csökkentésének céljából (pl. szénanáthás akut panaszok csökkentésére):

A gyógyszert addig kell szedni, amíg a tünet jelen van. Javulás esetén ritkítani kell a bevételt. A tünetek változásakor akár gyógyszerváltás is szükséges lehet.

Krónikus betegség kezelésekor a beteg összes tünetét figyelembe kell venni a gyógyszer kiválasztásához, illetve a gyógyszerszedés gyakorisága is egyedi!

A tárolás szabályai

A homeopátiás gyógyszerek érzékenyek az energetikai hatásokra, ezért óvni kell őket a következő környezeti tényezőktől:

A szereket semleges környezetben kell tartani, nem szabad hűtőbe tenni, elektromos készülék közelében tárolni. Táskában tároláshoz, utazáshoz érdemes speciálisan e célra készült homeopátiás réztasakot beszerezni.

Forrás: Boiron Általános homeopátiás tájékoztató és homeopatia.atw.hu

Homeopátia gyógyszertárunkban

Gyógyszertárunkban az általánosan használt komplex és monokomponensű homeopátiás szerek széles skáláját tartjuk készleten. Lehetőségeinkhez mérten raktáron nem lévő készítményeket is szívesen beszerzünk.

Forgalmazzuk továbbá dr. Schüssler terápiás rendszerének készítményeit, a Magyarországon törzskönyvezett 12 féle Schüssler-alapsót.

Homeopátiával és Schüssler-féle arcdiagnosztikával foglalkozó szakkönyvek, füzetek is segítik a homeopátia iránt érdeklődő betegeink tájékoztatását.

Ha homeopátiával, Schüssler-sókkal kapcsolatos kérdése van, szívesen ajánljuk a Homeopátiás Baráti Kör telefonos tanácsadó szolgálatát. Hívható hétköznaponként 9-17 óra között: 06-70-376-06-06 vagy 06-1-431-7037 (normál díjas számok). A vonal végén homeopata orvosok várják kérdéseiket.

További információk, homeopátiával és a Schüssler-féle arcdiagnosztikával foglalkozó honlapok az Ajánlott oldalak menüpont alatt.