Bőrünk egész évben ápolást igényel. Az egészséges bőr, számos élettani és védő funkciót tölt be. Pl.: Testhőmérséklet szabályozás, vízháztartás szabályozás, védelem külső behatások és kórokozók ellen, UV védelem és az érzékelésben is szerepet játszik.
Ha bőrünk kiszárad, feszül kirepedezik, ezek a funkciók sérülhetnek.

Hideg időben a bőrünk gyorsabban kiszárad ezért különleges ápolást igényel, ha a külső hőmérséklet kb. 8 fok alá süllyed a faggyú termelése a bőrnek csökken, amely lipid hiányhoz és az élettani funkciók sérüléséhez vezet. Ráadásul a fűtött helyiségek száraz levegője a vizet is elvonja bőrünkről, ezzel még inkább kiszárítva azt. Ezért azt javasoljuk, hogy kora ősztől kezdve, különösképpen figyeljünk oda bőrünk ápolására, hogy megelőzzük bőrünk kiszáradását.
Sok termék család közül választhatunk.
A CeraVe termékcsalád segítségünkre lehet ezen időszakban. Különlegessége a termékcsaládnak, hogy 3 alapvető a bőr számára létfontosságú ceramidot pótol, egy különleges technológiával (MVE) pedig, fokozatos és folyamatos felszívódást biztosít a bőrfelszínről.
A CeraVe termékcsalád különlegessége még, hogy arcra, testre korosztálytól függetlenül alkalmazható, így gyermekek, felnőttek, hölgyek és urak számára is ideális. Többféle állagú krém közül válogathatunk, a legszárazabb bőrre balzsamot, míg a kevésbé száraz bőrre testápolótejet. Ezek könnyen felszívódó textúrák, kellemetlen zsíros érzetet nem hagynak bekenés után, és kedvező ár érték arányú termékek, melyek a kis utazó kiszerelésben és egészen nagy családi kiszerelésben is kaphatóak.
Őszi, téli bőrápolásra a Regina patika ajánlása: CeraVe Moisturizing Cream