Zsíros, olajosabb bőrtípus esetén a bőr faggyútermelése fokozott.
Ez fénylő arcbőrt sok esetben pattanásokat, mitesszereket okoz. Ez bőrtípus leginkább arcon, de egész testen is okozhat problémákat. Az ilyen típusú bőr megfelelő ápolása nagyon fontos. Szükséges hidratálni, és a faggyútermelést szabályozni, a feleslegesen termelődött mennyiséget gyengéden eltávolítani. Bizonyos nagyon problémás esetekben szükség lehet a felső réteg gyengéd hámlasztására, peelinges készítmények használatára azért, hogy a többi krém tudjon megfelelően hatni. Hámlasztó készítmények esetén, fontos a megfelelő fényvédelem alkalmazása, és minden jellegű szárító kezelés után, annak ellenére, hogy zsíros a bőr hidratálás is szükséges.

Jó megoldást, jelent a CeraVe termékcsalád habzó tisztító gélje, amely gyengéden tisztít, eltávolítja a feleslegesen termelődő faggyút, és egyben hidratálja is a bőrt. Ceramidokat, niacinamidot és hialuronsavat tartalmaz a készítmény amely így kombinált megfelelő, kíméletes megoldást nyújt akár az arcon akár egész testen alkalmazva.

A CeraVe termékcsaládból minden bőrtípusú ember megtalálja a neki megfelelő tisztító készítményt, ugyanis elérhető száraz bőrre hidratáló, pattanásos bőrre, leszárító kezelő tisztító, és a normál kombinált bőrtípusra a gyengéd habzó tisztító gél is.