Kollagén és Hialuronsav

 

Manapság a bőrünk és ízületeink egészsége kiemelten foglalkoztatja az embereket, ezért a kollagén és hialuronsav egy kifejezetten divatos hatóanyag.

A hialuronsav a szervezetünkben nagyon sok helyen megtalálható (bőr, ízület, csont,  szem, ideg szövet). Bőrünk sebgyógyulási regenerálódási folyamataiban is részt vesz, a sejtosztódásban, ahogy az ízületi egészségben is szerepe van. Önmagában és kombinálva is gyakran alkalmazzák, több -féle indikációs területen. Nagy vízmegkötő tualjdonsággal rendelkező anyag.

 
 

 

 

A kollagén egy 3-as spirál szerkezetű fehérje. Szerkezetre majdnem 20 -féle különböző kollagént különböztetünk meg amely nem csak szerkezetre hanem még a szervezeten belüli elhelyezkedésben/lokalizációban és funkcióban is eltér. Kollagén a bőrben, csontokban, porcszövetben is jelen van és a kollagén a sejt közti tér szerkezetében is fontos szerepe van. Étrendkiegészítőkben sok -féle elérhető marha, hal, csirke kollagén, hidrolizált, vagy natúr.

Attól függően, hogy csak ízületi panaszokra vagy másra szeretnénk szedni kollagént választhatunk ezek közül. Legszéleskörűbben alkalmazható a marha kollagén, amely mind a bőr mind és szövetek mind az ízületeknek támogatást tud nyújtani.

Termék ajánlásunk a Jutavit Collagen porok, melyek egy adagban 5.000-10.000 mg kollagént tartalmaznak típustól függően. A termékekben található kollagén a Peptan 1-es típusú marha kollagén peptidből vagy hal kollagén peptidből készül, melyet a világ egyik vezető kollagén gyártó cége, a francia Rousselot gyárt. Többféle összetételben és ízben elérhető.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

BPH

 

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (Benignus Prosztata Hiperplázia) egy bizonyos kor fölött majdnem minden férfit érint.

 

 
 

 

 

3. stádium esetében/ előre haladt állapotban/, sajnos muszáj vényköteles gyógyszert szedni a kórkép szinten tartása miatt. Vannak esetek mikor elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás.

Gyógynövény tartalmú készítményekkel (pl.: szabalpálma, tökmag olaj) ha időben elkezdjük szedni és tartósan alkalmazzuk őket ennek az állapotnak a kialakulása évekkel eltolható. Első és második stádiumban mindenképpen érdemes alkalmazni ilyen készítményeket de megelőzésként is ideálisak.Sajnos a tüneteket (sürgető vizelési inger, gyenge vizelet sugár, elakadó vizelet, gyakori ébredés, fájdalmas vizelés, szexuális zavarok) már csak későn vesszük észre és ilyenkor már csak kisebb hatásfokkal segítenek ezek a készítmények. Ezért nagyon fontos, hogy  prevencióban gondolkozzunk.

Termék ajánlásunk a prostamol uno: 320 mg Szabalpálma termés kivontatot tartalmazó növényi eredetű gyógyszer. 35-40 éves kortól kúra szerűen vagy folyamatosan alkalmazva késlelteti a Prosztata megnagyobbodás kialakulását és a már kialakult esetekben méréskli a tüneteket. Napi egyszeri szedéssel ideális választás minden egészségtudatos férfi részére, aki hosszútávon gondol odafigyel húgyutai egészségére.

 
 

 

 

 

 

Heti Termék bemutatás/szezonális

 

Septolete/Septanazal

 

Télen megfázásos időben a felsőlégúti megbetegedések nagyon gyakoriak, melyeknek gyakori tünete a torokfájás, torok gyulladás, arcüregi váladék termelés. Hideg nedves időben a kórokozók életkörülményei sokkal ideálisabbak ráadásul fertőző képességük is ilyenkor a legerősebb. Ezekre a tünetekre elég sok kezelési lehetőségünk van.

Torokfájás és torok gyulladás esetén fáldalom és gyulladás csillapító hatóanyagokat alkalmazhatunk érzéstelenítőt nagy fájdalom esetén és a kórokozók elölésére fertőtlenítő hatású anyagokat és antibiotikumokat. Ezek a gyógyszerek lokális hatású szopogató tabletták amik, cukros, cukormentes és sok -féle íz variációban elérhetőek.

Termék ajánlásunk: a Septolete szopogató tabletta, amely 3 ízben elérhető, mindegyik verzió cukormentes, két hatóanyagot tartalmaz. Az egyik hatóanyag egy gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású szer a másik egy kifejezetten baktérium ölő hatóanyag. Egy jó erős kombináció minden jellegű torok fájás torokgyulladás esetén.

 

A megfázás sokszor orrot/orrüreget érintő tünetekkel, tüneteggyüttessel jelentkezik, ennek kiküszöbölésére, lehet orrdugulásra és váladék oldásra orrsprayket alkalmazni. Az orrdugulásra ható hatóanyagos orrsprayk függőséget okoznak, így alkalmazni őket csak rövid ideig limitáltan szabad.

Egy jó alternatíva lehet a septanazal termékcsalád, amely nem csak orrdugulásra ható hatóanyagot tartalmaz de nyálkahártya regeneráló is van benne és a nyálkahártyát sem hagyja kiszáradni. 

 

 

Angimed/Angised

 

Egy új terméket szeretnénk önöknek bemutatni.

A wick új termékcsaládja a Angimed Torokfájás torokgyulladás esetén nyújtanak gyors enyhülést a fájó toroknak.

Klórhexidin-diglükonát és lidokain-hidroklorid tartalma hatóanyag tartalma fertőtleníti a torkot és érzéstelenít, így a legerősebb fájdalom, nyelési nehézség esetén is ideális választás.

A Klórhexidin, gyakran alkamazott szájüreg fertőtlenítésre szájvízekben, fogkrémekben. A lidokain széleskörűen alkalmazott érzéstelenítő szer, fogászatban műtéteknél, akár kenőcsben bőrfertőtlenítésre is alkalmazzák.

Az angimed Spray és szopogató tabletta formában is elérhető. A tabletták több -féle ízben. Citrom, Méz  és Mentol ízben. A termékek cukormentesek és hat éves kortól alkalmazhatóak.